Windows 10 je još uvijek besplatan za preuzimanje. Slijedite upute kako da nadogradite svoj sustav.

Slika: BUG.hr
Slika: BUG.hr

Windows 7 je u mirovini, ako niste već nadogradili svoje računalo, slijedite ove korake

Podrška za Windows 7 je ukinuta u siječnju ove godine, što znači da Microsoft želi da sustave nadogradite na Windows 10 da bi vaša računala radila uredno i sigurno. Ako posjedujete starije računalo ili laptop na kojem se još nalazi Windows 7, možete kupiti Windows 10 Home operacijski sustav na Microsoft-ovoj stranici. Sad vjerovatno mislite „naslov kaže da je besplatno, otkud sada 139$?“. Naime, ne morate nužno platiti jer ponuda za besplatnom nadogradnjom, koja je završila još 2016. još uvijek funkcionira kod mnogih korisnika.

Kada je Windows 10 objavljen u srpnju 2015.g., Microsoft je ponudio besplatnu nadogradnju na Windows 10 svima koji koriste Windows 7,8 i 8.1, sve do srpnja 2016.g. Ali 2017. Ed Bott, na stranici ZDNet objavljuje kako alat za nadogradnju još uvijek funkcionira. Sve do sada, svibanj.2020 imamo potvrde da ta opcija za besplatnu nadogradnju još uvijek funkcionira.

Korisnici Windowsa 7 koji ne izvrše nadogradnju na novu verziju, više neće biti u mogućnosti primati nadogradnje ili zakrpe, kao ni tehničku podršku, što na kraju njihovo računalo čini ranjivijim na napade.

Dakle, ako imate licenciran Windows 7, 8 ili 8.1 Home ili Pro, slijedite ove korake da nadogradite vaš sustav besplatno:

  1. Idite na stranicu za preuzimanje Windowsa 10
  2. Ispod „Create Windows 10 installation media“, kliknite „Download tool now“ zatim kliknite „Run
  3. Odaberite „Upgrade this PC now“, pod pretpostavkom da nadograđujete samo računalo na kojem se nalazite. Ako nadograđujete neko drugo računalo, odaberite „Create installation media for another PC“, te spremite instalacijske datoteke.
  4. Slijedite upute
  5. Kada je nadogradnja završena, idite na „Settings Update & Security > Activation“ i trebali bi vidjeti digitalnu licencu za Windows 10.

Bitno je naglasiti da ako imate Windows 7 ili 8 Home licencu, možete nadograditi samo na Windows 10 Home i tako isto je sa Pro verzijom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*