PAŽNJA! Hakeri koriste Zoom aplikaciju da bi instalirali malware na vaše računalo!

Izbjegavajte skidanje Zoom aplikacije sa alternativnih stranica!

Tijekom karantene koje smo svjedoci, aplikacije za videokonferenciju uvelike olakšavaju funkcioniranje brojnih biznisa. Jedna konkretna aplikacija jest Zoom, koja je doživjela procvat u doba koronavirusa i vjerovatno ste svi već čuli za nju. Isto tako kako je doživjela svoj puni procvat, tako lako je postala meta hakera pa time i sigurnosna prijetnja.

Naime hakeri koriste popularnost Zoom aplikacije i ciljaju na one koji rade od kuće u ovoj situaciji. Objava TrendMicro-a kaže da hakeri privlače korisnike na razne načine da skidaju Zoom aplikaciju sa alternativnih izvora koji su zaraženi sa RevCode WebMonitor RAT.

WebMonitor RAT (Remote Access Tool – alat za udaljeni pristup), kreira backdoor u vašem sustavu kroz koji hakeri nadgledaju gotovo sve što vi radite na vašem računalu. RAT se može iskoristiti za operacije tipa keylogging-a, slikanje zaslona pa čak i snimanje video zapisa sa vaše web kamere s ciljem da bi ukrali osobne podatke ili došli do vrijednih informacija.

Stoga, čuvajte se čudnih e-mail kampanja pogotovo sa adresa gdje se uopće niste registrirali.

Bitno je još napomenuti da hakeri nude verziju 4.6 iako je trenutna i najnovija verzija 5.0. Ako naiđete na verziju 4.6 a netko vam je nudi da instalirate, lagano je izbjegnite. Naša preporuka je da uvijek aplikacije skidate sa službenih stranica te izbjegavajte nepoznate izvore.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*