Facebook-ov novi ‘Quiet Mode’ vam dopušta da ugasite ‘push’ obavijesti aplikacije

Facebook je ovih dana pustio novu opciju nazvanu „Quiet mode“ koja će vam dopustiti da minimizirate ometanje tako da će ugasiti notifikacije za onaj vremenski period koji vi definirate. Kompanija je ovih dana najavila ovu promjenu kao dio ažuriranja u njihovom COVID Newsroom postu, opisujući ju kao način da korisnici postave granice koliko vremena troše na Facebook-u dok se prilagođavaju novim rutinama rada od kuće tijekom COVID-19 pandemije.

Prema Facebooku, možete isključiti ili uključiti Quiet mode po potrebi ili možete postaviti da se automatski pokreće u određeno doba dana. Primjer, ako radite od 8 do 5, možete postaviti Quiet mode da se automatski aktivira tijekom radnog dana tako da vam smanji gubljenje vremena na aplikaciji.

Ako pokušate pokrenuti aplikaciju dok je Quiet mode aktivan, aplikacija će vas podsjetiti da ste podesili ovaj mod u cilju ograničavanja vremena provedenog u aplikaciji, objašnjavaju iz Facebooka.

Kontrole Quiet mode-a će se nalaziti u novom dijelu Facebooka gdje možete vidjeti ostale podatke o provedenom vremenu na Facebook-u. Također ćete moći pregledati grafove o tome koliko ste tijekom dana bili u aplikaciji, zatim usporedbu dnevnog i noćnog korištenja kao i koliko puta ste otvorili Facebook u jednom danu.

Facebook je još 2018. uveo grafove o provedenom vremenu na Facebooku, ali ovaj put su to puno bolje osmislili i uklopili. Na kraju, moći ćete dobiti izvještaj o tome kako ste organizirali vrijeme prethodni tjedan.

Iz Facebooka su potvrdili da je quiet mode testiran kod malog broja korisnika prije današnje objave i puštanja u upotrebu za iOS. Što se tiče Android korisnika, testiranje počinje u svibnju a puštanje u masovnu upotrebu već u lipnju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*